20.02.2014  – 27.04.2014

Tarinametsä -näyttely

Pilke-logo

Tarinametsä on toiminnallinen lapsille suunnattu näyttely Tiedekeskus Pilkkeessä. Näyttelyssä ovat läsnä taidekäsityö, muotoilu, perinne, metsän eläimet, tarinointi ja yhteisöllisyys. Näyttelyn yhteisenä teemana ovat käsin tehty metsä ja siihen liittyvä tarina. Tarina johdattaa katsojaa eteenpäin mielikuvien metsässä, josta löytyy monenlaista katsottavaa ja koettavaa.

Tarinametsä on näyttelyvieraita osallistava. Näyttelyyn liitettävissä Tarinatuokio -käsityö- ja tarinapajoissa työstetään lasten omia tarinoita yhdessä lasten ja ikäihmisten kanssa – haluamme lasten lisäksi kutsua näyttelyyn heidän läheisiään ikäihmisiä ja olla näin lisäämässä sukupolvien välistä yhteyttä ja kanssakäymistä. Tarinametsä on suunniteltu toimimaan myös yksinään ilman ohjattua pajatoimintaa.

Näyttelyvierasta rohkaistaan luovaan prosessiin: oman tarinan ja kokemuksen työstämiseen taiteen keinoin. Näyttelyn vastuuhenkilöt ovat taidealan osaajia ja ammattilaisia. Moniammatillinen ryhmä koostuu joukosta iloisia ja energisiä naisia, jotka ovat pitkään työskennelleet taiteen, tarinoiden sekä lasten ja nuorten parissa.

Näyttelyn rakentaminen aloitetaan maanantaina 17.2., jota seuraamaan ovat kaikki tervetulleita. Näyttelyn suunnittelijoita ja rakentajia pääsee myös jututtamaan tiistaina 18.2. klo 16-17 välisenä aikana Pilkkeessä. Torstaina 20.2. klo 9.15 on näyttelyn viralliset avajaiset.

Näyttely on avoinna Tiedekeskus Pilkkeen aukiolojen puitteissa ja näyttely sisältyy tiedekeskuksen pääsylippuun.

Tervetuloa tarinoimaan!