Pilke-rakennus

Tule tutustumaan moderniin puurakennukseen! Pilke-talo on Metsähallituksen toimitalo, jossa on noin 160 henkilön työpaikka sekä pohjoisten metsien kestävää käyttöä esittelevä Tiedekeskus Pilke.

Pilke rakennus ylhaalta pain kuvattuna. Vieressa Arktikum

Pilke on tila tilassa: se on pääasiassa toimistorakennus ja 160 henkilön työpaikka, lisäksi rakennuksessa sijaitsee 650 m² Tiedekeskus Pilkkeen näyttelytilat. Metsähallituksen työntekijöiden lisäksi Pilkkeessä työskentelee Luonnonvarakeskuksen, Metsäkeskuksen, Arktisen keskuksen ja Syken henkilöstöä.

Puurakenteisen Pilkkeen hiilidioksidipäästöt ovat vain kolmanneksen vastaavan kokoiseen teräs- tai betonirakennukseen verrattuna. Ilmastonmuutoksen torjumisessa puurakentamisella onkin yhä merkittävämpi rooli, sillä puurakennus on pysyvä ja arvokas hiilinielu. Pilke on esimerkki ekologisen puurakentamisen huippuosaamisesta ja samalla suomalaisen arkkitehtuurin taidonnäyte.

Pilke-talon on suunnitellut Arkkitehtityöhuone Artto Palo Tikka Rossi, APTR. Pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Teemu Palo ja projektiarkkitehtina arkkitehti Juhani Suikki.

Pilke-esittely

Opastettu Pilke-esittely on hauska ja nopea tapa tutustua Pilke-talon arkkitehtuurin ja puurakentamisen saloihin. Pilke-talokierrokset sopivat kaikenikäisille, sillä opastus muuttuu ryhmän mukaan. Talokierroksen lisäksi suosittelemme tutustumista Tiedekeskus Pilkkeeseen kierroksen päätteeksi. Lisätietoja ryhmävarauksesta.

Sijainti

Ounasjoentie 6, 96200 Rovaniemi

Yhteystiedot

Puh. 020 639 7820, [email protected]

Metsähallitus logo