4H-metsätiimitoiminta

4H-metsätiimit ovat paikallisia toimijajoukkoja, jotka järjestävät lapsille ja nuorille erilaisia metsäpäiviä.

Lapset evästauolla metsäpäivässä.

Toimijajoukot suunnittelevat ja toteuttavat lapsille ja nuorille suunnattua metsiin ja luontoon liittyvää toimintaa esimerkiksi koulujen metsäpäivien ja erilaisten tapahtumien muodossa. Mukana tapahtumissa voivat olla mm. Metsähallitus, metsä- ja luontoalan yrityksiä, luontoalan asiantuntijoita, metsästäjiä, kouluja ja muita järjestöjä.

Toiminnan on tarkoitus antaa tukea koulujen metsä- ja luonto-opetukseen sekä edistää 4H-järjestön metsätoimintaa. Tavoitteena on antaa alueen lapsille ja nuorille monipuolista ja ajankohtaista tietoa metsä- ja luontoasioista sekä luoda positiivisia kokemuksia metsäalasta.

Metsätiimitoiminnalla toteutetaan metsäsertifioinnin (PEFC) 26. kriteeriä, jossa tavoitteena on edistää lasten ja nuorten metsätietämystä. Tiimi kokoontuu 1-3 kertaa vuodessa ja tiimin jäsenet sopivat yhdessä käytännöntöistä ja vastuualueista.

Metsätiimejä toimii ympäri Suomea, Lapissakin useita. 4H-metsätiimitoimintaan voi tutustua videon avulla tai vierailemalla järjestettävillä 4H-metsäpäivillä.

https://www.youtube.com/watch?v=8Ey91V-AEro

Lisätietoja

Suomen 4H-liitto,

Mari Niska, [email protected]

verkkologo 4h2