Mottimetsä

Tervetuloa tiedekeskus Pilkkeen ulko-oppimisalueelle Mottimetsään! Se on noin 1000 hehtaarin kokoinen alue valtion monikäyttömetsää, joka tarjoaa monipuolisen oppimisympäristön lapsille, nuorille, kouluryhmille ja erilaisille harrastusryhmille.

Mottimetsään vievä tie, jossa kyltti ”Mottimetsä”

Metsäretkellä pääset kokemaan metsän kaikilla aisteilla. Itse tekemällä ja kokeilemalla suhde metsään syventyy ja siihen löytyy uusia näkökulmia. Opit, miten metsä tarjoaa samaan aikaan elämän perusedellytyksiä, raaka-aineita ja elinkeinoa sekä hyvinvointia ja virkistystä. Opit myös ymmärtämään oikeutesi ja vastuusi metsien kestävässä käytössä. Pilkkeen innoittajat vastaavat yhteisestä aloituksesta ja lopetuksesta, lounasrastin organisoinnista sekä 2 ohjatun toimintarastin järjestämisestä.

Sijainti

Mottimetsä sijaitsee Norvajärven pohjoispuolella, 25 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta.

Suositeltava vierailuajankohta

Retki tulisi sopia kuukausi etukäteen. Vierailuja ei voida järjestää kelirikkoaikaan eikä syyskuussa. Metsässä ollaan luonnon ehdoilla sopeutuen vallitseviin olosuhteisiin. Vuodenajan mukaan retkeen voi kuulua metsän istutusta, marjanpoimintaa tai tulilla lämmittelyä – mikä kulloinkin on metsän parasta antia!

Tarvittava varustus

Säänmukainen retkeilyvarustus, juomapullo, omat eväät.

Kohteen omistaja

Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke

Yhteistyökumppanit

Alueen metsien kestävästä käytöstä vastaa Metsähallituksen Metsätalous Oy. Suunnitelman alueen käytöstä on tehnyt Lapin AMK. Alueella toimii myös matkailuyritys ja porotaloutta. Sovittaessa autamme hankkimaan kumppaneita metsäretken sisällön tuottamiseen.

Retken varaus

Pilke Info, 0206 39 7820, [email protected]

Metsähallitus logo