Siirry suoraan sisältöön
  • Bioaika 2 2000x800px2

Tiedekeskus Pilke tien päällä

Viime vuosien aikana Tiedekeskus Pilke on toteuttanut useita valtakunnallisia hankkeita. Tällä sivulla kerromme toteutuneista hankkeistamme.

Bioaika tiedekeskusnäyttely ja tapahtumakiertue oli metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja sen nuorille. Kiertue järjestettiin kesä-joulukuussa 2017. Kesäkiertue koostui pääasiassa yleisötapahtumista. Koulukiertueella vierailimme arkisin paikallisilla kouluilla ja oppilaitoksilla. Iltaisin ja viikonloppuisin Bioaika-rekka oli avoinna yleisölle. 

Metsäpeliluola on Tiedekeskus Pilkkeen kiertävä luola, joka hyödyntää metsään ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön liittyviä lauta-, tietokone- ja taitopelejä. Metsäaiheiset pelit sopivat kaikenikäisille ja ovat hauskaa, yhteistä puuhaa kaverusten tai perheen kesken.

Pilke 360° kiersi kaikki Suomen maakunnat vuosina 2016-17 innostaen lapsia ja nuoria tutustumaan metsiin ja biotalouteen uudesta näkökulmasta.  Pilke 360 -kiertueeseen kuuluivat Metsäpeliluola ja Pilke Cafe 360 -asiantuntijaluennot vierailupaikkakunnilla.