02.06.2020  – 31.08.2020

Näe metsä puilta ja koe bioaika jälleen 2.6. alkaen

Pilke-logo

Koronarajoitukset sulkivat myös Pilkkeen ovet maaliskuussa, ensimmäistä kertaa talon historiassa, mutta nyt pääsemme jälleen avaamaan ovet ja tarjoamaan kansalle taas metsäisiä elämyksiä, toimintaa ja tiedettä.

Pilkkeeseen on alkuvuoden aikana ilmestynyt joukko uusia näyttelykohteita, jotka täydentävät metsien kestävän käytön tiedekeskusta. Uudet kohteet muodostavat bioajasta kertovan kokonaisuuden. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävällä käytöllä saamme yhden maapallon riittämään kaikille hyvään elämään!

Bioaika on mahdollinen tulevaisuus, jossa osaamme elää, tuottaa ja kuluttaa kestävästi. Bioajan näyttelykohteet kertovat maailman kehityssuunnista, siitä miten metsien kestävä käyttö voi ratkaista tulevaisuuden haasteita ja mitä kaikkea Suomessa jo osataan biotaloudessa.

Bioaika-kokonaisuutta taustoittavat Megatrendit eli maailman kehityssuunnat sekä biotalouden peruskäsitteet. Metsien ekosysteemipalvelut tulevat tutuksi ja metsätyömaahan sekä metsäkoneeseen voi tutustua virtuaalisesti. Puun rakenteita on mahdollista tutkia zoomaamalla pienimpiin komponentteihin saakka. Metsien tarjoamiin ratkaisuihin voi tutustua biotalousinnovaatioiden, puupohjaisten tuotteiden, rakentamisen ja energian näkökulmasta. Myös kiertotaloutta, resurssien tehokasta käyttöä ja sivuvirtojen hyödyntämistä on mahdollista tutkia.

Lopuksi voi räätälöidä itselleen tulevaisuuden ammatteja – tuleeko sinusta tulevaisuuden bioinnovaatioassistentti? Bioaika on askeleen lähempänä, kun kävijät pääsevät itse ja yhdessä luomaan biotulevaisuutta.

Bioajan kohteista ja historiasta voit lukea lisää täältä.

Tiedekeskus Pilkkeen näyttely avautuu tiistaina 2.6. ja kesän ajan tiedekeskus on toistaiseksi auki tiistaista sunnuntaihin. Valtioneuvoston ohjeiden mukaisesti yleisölle avoimiin tiloihin, eli aula-, kahvio-, ja näyttelytiloihimme päästämme vain 50 henkeä kerrallaan. Turvaohjeistuksista voit pian lukea lisää Pilkkeen nettisivujen Ajankohtaista osioissa.

Aukioloaikamme ovat 1.6.2020 alkaen toistaiseksi seuraavat: ​

  • Info ja Pilke Shop ma-pe 8:00-18:00, la-su 10:00-16:00​
  • Tiedekeskus ti-pe 9:00-18:00, la-su 10:00-16:00​