Mottimetsä

Tiedekeskus Pilkkeen ulko-oppimisalue Mottimetsä sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä. Alue on noin 1000 hehtaarin kokoinen Metsähallituksen monikäyttömetsä. Mottimetsä tarjoaa monipuolisen oppimisympäristön lapsille ja nuorille, kouluryhmille ja erilaisille harrastusryhmille.

Mottimetsässä voi geokätköillä, larpata ja opiskella vaikka matematiikkaa tai järjestää leirin. Mottimetsään on mahdollista saada myös niin sanotut laajennetut jokamiehenoikeudet, kun Pilke on mukana retkellä. Meillä on valmiina useita retkikonsepteja ja kehitämme mielellämme mieleisesi. Otamme sisällöissä huomioon myös Suomen Metsäsäätiön vaatimukset kuljetusapurahaa varten.

Tule mukaan tekemään ”meidän kaikkien yhteistä metsää”!

Kysy lisätietoa Pilke Infosta.

Mottimetsän palvelut

Tulipaikat

Turvakkolammen läheisyydessä on kahdeksan tulipaikan tukikohta ja huussi, sekä helposti saavutettavat valmiit rastipöydät.

Aluetta huolletaan Pilkkeen toimesta käytön mukaan. Olethan yhteydessä aina Pilke Infoon, kun suunnittelet alueen käyttöä.

Geokätköt

Mottimetsän alueella Joutolammen läheisyydessä on kätkösuunnistusrata, jossa 23 haettavaa kätköä. Kolme näistä on adoptoitu virallisiksi geokätköiksi. Kätköissä on pieniä kysymyksiä ja tehtäviä, jotka johdattelevat havainnoimaan luontoa.

Lataa kätkökartta
Lataa kätkövihjeet

Teemakartat

Mottimetsän aluetta voi hyödyntää esimerkiksi biologian, maantiedon ja liikunnan opetuksessa. Teemakartoista näet Mottimetsän metsäkuvioiden iät ja kasvupaikat sekä puuston kehitysluokat, kysy lisää Pilkkeestä. Suunnistuskartan avulla Mottimetsään voi tehdä suunnistusradan.

Lataa suunnistuskartta

RYHMÄVARAUS

Innostuitko Mottimetsän mahdollisuuksista? Jäikö jokin asia vielä mietityttämään? Täytä ryhmävarauslomake ja olemme sinuun yhteydessä vuorokauden kuluessa.