Tule tiedekeskukseen!

Pilkkeessä pääset tutkimaan pohjoisia metsiä ja niiden merkitystä itse tehden. Pilke-talo sijaitsee Ounasjoen rannalla, museo ja tiedekeskus Arktikumin naapurissa vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Rovaniemen keskustasta.

Tutki, kokeile ja innostu Tiedekeskus Pilkkeessä

Oletko miettinyt, miten metsät näkyvät arjessamme? Metsät tarjoavat meille paitsi elämyksiä ja virikkeitä, myös terveyshyötyjä ja työpaikkoja. Tiedekeskusnäyttelyssä opit metsistä hauskasti itse tekemällä ja tutkimalla. Kokeile millaista on istua metsäkoneen kyydissä, tutki uusien keksintöjen vaikutusta metsiimme ja testaa, kuka on porukkasi metsätietäjä! Elämyksellinen ja vuorovaikutteinen tiedekeskusnäyttely sopii kaikenikäisille, tulitpa sitten työn, opiskelun tai lomailun merkeissä.

Pilke* kertoo suomaisista metsistä – siitä, mitä ne meille antavat, mitä voimme metsässä tehdä ja minkälainen on suhteemme metsään. Tiedekeskuksessa opit tuntemaan metsien kestävää käyttöä ja saat tietoa metsiemme monipuolisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä. Pilke kertoo nykyhetkestä ja metsien moninaiskäytön mahdollisuuksista, valoisasta tulevaisuudesta.

*) Pilke = 25-50 cm pitkä, halosta tai rangasta pilkottu polttopuu (käytetään myös nimitystä klapi), myös valon tuikahdus tai ”pilke” silmäkulmassa; leikkisyys ja leikkimielisyys

Palvelut

Pilke Soppi
Voit ottaa mukaan omat eväät ja nauttia ne aulassa sijaitsevassa Pilke Sopissa. Meiltä löytyy myös asiakaskäytössä oleva mikroaaltouuni. Kahvihammasta kolottaessa voit ostaa kahviautomaatista kupillisen kahvia ja muita lämpimiä juotavia. Meiltä löytyy myös vaihteleva valikoima pientä naposteltavaa kahvin seuraksi ja välipalaksi (mm. mehua, vesipulloja, välipalaa, suklaapatukoita).

Kahvilapalveluita ja lounasta tarjoaa samassa pihapiirissä Arktikum Café.

Vaatesäilytys
Naulakot sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa, pääsisäänkäynnin yhteydessä. Naulakoiden yhteydessä on myös lukollisia, maksuttomia lokeroita. Yksittäisten suurempien matkatavaroiden säilytyksestä voimme sopia erikseen.

Asiakas-wc
Asiakkaiden wc-tilat sijaitsevat pääsisääntulokerroksessa, naulakoiden läheisyydessä.

Esteettömyys
Pilke-talo on esteetön. Pyörätuolilla pääsee sisään pääovesta ja näyttelyyn kulku sujuu hissillä. Inva-wc on pääsisäänkäyntikerroksessa.

Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on Ounasjoentien varrella yksi invapysäköintipaikka, johon voi pysäköidä maksutta tunniksi pysäköintikiekolla. Pilkkeen ja Arktikumin piha-aukiolla on invapysäköintipaikkoja, jolloin sisäänkäynti onnistuu Pilkkeen alaovesta. Piha-aukiolta tultaessa näyttelytilaan pääsee Pilkkeen innoittajien avustuksella.