Varhaiskasvatusryhmille

Varhaiskasvatusryhmille meillä on tarjolla toiminnallisia tuokioita, joissa tutustutaan metsään ja sen antimiin leikin ja ihmettelyn kautta. Kaikki vierailevat päiväkotiryhmät saavat mukaansa myös Ninka Reitun Myrsky ja Saana Metsässä retkietikettisatuvihkosen!

Työpajojen kesto on noin 30 minuuttia. Tämän lisäksi vierailuun kannattaa varata aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen aikataulunne mukaisesti. Työpajoihin osallistuvien ryhmien maksimikoko on noin 25 henkilöä. Jaamme isommat ryhmät osiin ryhmän koko huomioiden. Isompien ryhmien käytännön järjestelyistä voimme sopia yhdessä varauksen teon yhteydessä.

Maksuttoman oppimisvierailun edellytykset:

Lasten ja nuorten oppimisryhmille työpaja ja sisäänpääsy tiedekeskukseen on maksuton, kunhan seuraavat edellytykset täyttyvät:

  • Varaava taho on oppilaitos.
  • Opettaja tai ohjaaja on ryhmän mukana.
  • Ryhmällä on oppimistavoite ja sovittu oppimissisältö, kuten työpaja.
  • Ryhmävaraus on tehty etukäteen, vähintään viikko ennen vierailua.

Oppimisryhmät voivat myös hakea vierailuunsa Suomen Metsäsäätiön kuljetustukea.

TYÖPAJAT

Hyvää tuulta Pilkkeessä

Keväthulinoissa paneudumme tuulivoimaan Voihan väkkärä! –työpajassa. Työpajassa rakennamme väkkärät uusiutuvista materiaaleista ja pohdimme, voiko ilmastoratkaisuja ja hyvinvointia tuottaa metsäiseen biotalouteen nojaten, kuten siihen pohjautuvalla tuulivoimalla. Saatavilla kevään 2024 ajan.

Monimuotoinen metsä

Työpajassa tutustuaan monikäyttömetsien kestävään käyttöön, monimuotoiseen metsään ja jokaisenoikeuksiin. Ryhmä saa myös mukaansa Kylvopaketin, jolla niityn voi perustaa vaikkapa päiväkodin ikkunalle.

Oppimistavoitteet: monimuotoisuus, vastuullinen retkeily ja eräily, metsäekologia

Tiedeasema Pilke

Tiedeasemalla tutkitaan erilaisia laitteita apuna käyttäen puun uusia, tulevaisuuden tekeviä ominaisuuksia. Etsitään aisteilta piilossa olevia asioita ja yllätytään mihin kaikkeen puuta käytetään jo!

Oppimistavoitteet: ryhmässä oppiminen, ympäristön havainnointi, tiedon tuottaminen, biotalous

Meidän Metsä pienille päiväkoti-ikäisille

Meidän metsä sopii erityisesti ryhmille, joissa on alle 5-vuotiaita lapsia. Innoittajan johdolla perehdytäään tiedekeskuskohteisiin, metsien perusteisiin ja antimiin.

Oppimistavoitteet: metsien perusasiat, Pohjois-Suomen puulajit, jokaisenoikeudet