PlayDecide Metsien kestävä käyttö -keskustelupeli

PlayDecide on Euroopan tiedekeskusjärjestö Ecsiten projekteissa kehitetty keskustelupeli, jonka avulla voi käsitellä helppotajuisesti ajankohtaisia tieteellisiä ja tietopohjaisia aiheita. Pelaajat oppivat ilmaisemaan kantansa tieteen ja teknologian herättämiin kysymyksiin sekä etsimään yhdessä niihin ratkaisuja.

Tuksu-maskotti haastaa pelaamaan sovellusta

Tiedekeskus Pilkkeen tuottamassa PlayDecide Metsien kestävä käyttö -pelisovelluksessa keskustellaan siitä, miten metsien ekologisesti, kulttuurisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää käyttöä on mahdollista toteuttaa käytännössä, ja kuinka metsiin kohdistuvat ristiriitaiset tarpeet voidaan sovittaa yhteen. Pelin valmistumisen on mahdollistanut Suomen Metsäsäätiön apuraha.

PlayDecide Metsien kestävä käyttö -peli sopii hyvin opetuskäyttöön yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Pelistä on suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen versio. Se sopii siis hyvin vaikkapa vieraskielisen metsäsanaston opiskeluun! Peli pelataan 4–8 hengen pienryhmissä ja yhden pelin kesto on 60–80 minuuttia.

Tulosta peli ja peliohjeet

PlayDecide Metsien kestävä käyttö

Pelialusta (huom. tulosta A3-kokoisena)
Peliohjeet ja pelikortit

PlayDecide Hållbar användning an skogar

Spelbräda (skrivs ut på ett A3-papper)
Spelpaket

PlayDecide Sustainable Use of Forests

Playmat (print A3)
Instructions and cards

Anna palautetta

Pelattuanne Play Decide -peliä kerro meille mistä pidit ja mitä voisi parantaa! Palautetta voit antaa palautelomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä Pilke Infoon.